marți, 16 decembrie 2008

Suntem din ce in ce mai "out"

Am auzit candva: "Sunt vorbitor de romgleza". Foarte bine. Atata timp cat nu esti o persoana care se adreseaza multor oameni sau o persoana publica, foarte bine... sau, cel putin, nu imi pasa. Dar ce ne facem cand presa o ia razna? Ce ne facem cand presa din Romania vorbeste romgleza?

Se pare ca nu esti "cool" daca nu tii cont de "tipsurile de agatat" gasite prin ziare sau nu esti "trendy" daca nu te uiti periodic la partea ce tine de "fashion" a revistei preferate. Dar mai bine sa nu vorbim despre reviste caci e prea tarziu si nu pot tasta atat de mult.

Daca mergeti cu metroul probabil ca cititi pe monitoarele de pe peroane acele "breaking news". Apropo de ele, ieri am vazut ca "Stolojan este out, iar Boc este in".
Totusi, cel mai deranjant lucru mi se pare folosirea cuvantului "goalkeeper". Ce e in neregula cu cuvantul "portar"? Dar, stai... probabil daca folosesc "portar" nu sunt "cool". Poate ar trebui sa imi mai iau si eu cate o revista d-asta de "fashion" pentru a nu mai ramane in urma.
Nu ma intereseaza cei care nu sunt persoane publice, dar este incredibil la ce involutie asist cand, ei, cei care se adreseaza tuturor categoriilor de oameni, cunoscatori sau nu de limba engleza, folosesc acest dialect. In plus, daca imi aduc bine aminte, parca eram francofoni.
Sa traiesti, romane!

luni, 15 decembrie 2008

De la minus la plus infinit

Atat imi imaginez ca se intinde mintea mea. Nu ii vad inceputul si, cu atat mai putin, sfarsitul. Un fel de Univers, doar ca, hranindu-se cu informatiile oferite, se extinde mult mai repede decat acesta.
Este atat de vasta incat niciodata nu o voi cunoaste complet. Va concepe mereu cate o idee care ma va lasa si pe mine cu gura cascata.

Probabil as ajunge sa o cunosc perfect daca as inceta sa o mai hranesc cu atatea informatii.
As ajunge, probabil, o micuta imbecila, dar care nu se va speria niciodata de produsele mintii sale. Ce?! Sunt multi asa...poate prea multi ca sa se mai adauge si persoana mea. Si, oricum, unde e farmecul?
De la minus la plus infinit. Cu mici "surprize" pe alocuri. Va recomand si voua. Hraniti-va mintile intens.