marți, 28 aprilie 2009

Afara din parcuri!


Inca o data inteligenta, logica oamenilor din jurul meu ma sperie.
Am aflat de la un prieten ca, mai nou, ar fi interzis accesul in parcuri cu role si biciclete.
Mi-am pus intrebarea: "si oamenii astia unde o sa se plimbe de acum inainte?" Raspunsul nu a intarziat sa apara: "Teoretic, pe pistele pentru biciclisti."
Stati asa. Care piste? Alea care incep frumos si se termina in vreun stalp sau un chiosc? Pai...da, alea.
In Bucuresti ai (sau aveai)doua posibilitati daca ieseai sa te plimbi cu bicicleta:
1. traversai orasul pe piste, acolo unde exista (pistele despre care am spus mai sus cum sunt) si indurai noxe;
SAU
2. mergeai intr-un parc, intr-un mediu calm si placut.
Au stat oamenii asa, chinuindu-i inteligenta si lipsa de ocupatie si au zis: "Astia pot reprezenta un pericol. Gata. De azi, afara cu ei din parcuri!"
Ce ziceti? Ah, nu. Faptul ca pistele sunt asezate pe trotuar nu reprezinta un pericol.
Ne mai auzim. Pana atunci, sa traiti bine!

luni, 13 aprilie 2009

Sangele tau poate salva vieti!

Intra in biroul cuiva, deschide calculatorul si incepe sa scrie. Habar nu are care este idee principala, vrea doar sa spuna cateva cuvinte despre ce simte acum. Sunt prea multe ca sa nu le scrie. Se grabeste... trebuie sa termine repede ca sa inchida calculatorul si sa plece din biroul asta, al cui o fi el...
Locuieste in Centrul de Transfuzii pentru 3 zile.
E in alt oras, la o competitie si uraste orice are legatura cu spitalele. Inclusiv holurile lungi si intunecate de aici, inclusiv mirosul de la etajul 1, specific spitalelor si tot ce mai MISUNA pe la etajul 1.
O face sa se simta cam ciudat usa de langa cea a camerei ei, pe care scrie: Laborator Boli Transmisibile si o mai face sa se simta ciudat cand se trezeste buimaca dimineata si cand iese pe hol da nas in nas cu oamenii care lucreaza aici.
La fel de neobisnuit este faptul ca in curtea locului unde este cazata in loc de iarba verde sau un spatiu in care sa se recreeze da peste un numar considerabil de ambulante, acestea prevazute cu o sirena minunata. Da, e minunata si tin sa ii aminteasca in fiecare dimineata asta.
Da, dupa cum probabil v-ati fi asteptat, este ciudat sa lociuesti intr-un centru de transfuzii.

Note: in cazul in care din punctul dvs de vedere nu e poetic sau util, mai ganditi-va o data si din punctul ei de vedere.

vineri, 3 aprilie 2009

Stationati pe partea dreapta!


Da, domne, s-a intamplat incredibilul! Azi dimineata la metrou la Piata Unirii pe scarile rulante toti oamenii care stationau erau pe partea dreapta! Nu mai era nicio oita ratacita care sa stea pe partea stanga.
Nu credeam ca o sa prind vreodata ziua asta. Parca m-am simtit mandra de toti oamenii care stationau. Mi-a placut atat de mult sa ma uit la toti in timp ce treceam pe langa fiecare... m-a dus cu gandul la un (posibil) viitor Bucuresti civilizat.