marți, 6 aprilie 2010

Cele patru elemente erau doar trei

Vointa, sufletul, mintea si trupul. Pe acestea le catalogheaza drept elementele componente ale persoanei sale.

Isi jura ca niciodata nu va uita sa investeasca la fel de mult in toate. Da, inclusiv in vointa. Da, mai ales in vointa pentru ca intotdeauna ea este cea de care tinde sauite in momentele prospere, dar tot ea este cea care il salveaza cand cade in abisul mizeriei.

Se considera o fiinta atat de vulnerabila, uneori. Mediul ii poate invinge cu usurinta trupul, iar sufletul de cele mai multe ori este faramitat cu contributia mintii.

Cand fizicul ii este atacat de mediu, in lipsa puterii trupului, vointa este cea pe care se bazeaza.

Cand mintea deschide usile demult ferecate ale amintirilor si acestea ii rascolesc sufletul, vointa este cea care face posibila inchiderea usilor pentru cat mai mult timp.

Uneori se gandeste ca poate nu ar trebui sa considere ca vointa este separata de minte. Deci... si-ar putea asocia propria minte cu o persoana schizofrenica? Tot mintea face rau deschizand usile, dar tot mintea sa are puterea de a inchide acele usi prin existenta vointei.

In stilul asta ajunge tot timpul la fel de fel de ipoteze in care se afunda tot mai adanc. Asa ca se opreste. De oricare parte ar fi vointa, trebuie sa isi aminteasca in permanenta sa ii acorde mare atentie.

Niciun comentariu: