miercuri, 9 iulie 2008

Killed by The Klan


Povestioara mea incepe prin anii '60 , iar "personajele" principale fac parte din Ku Klux Klan, factiunea Mississippi.
Pentru cei care nu stiu KKK (Ku Klux Klan) este numele unei organizatii secrete din Statele Unite care a luat nastere in jurul anului 1865.
Factiunea din Mississippi era condusa de Sam Bowers si se autointitula "Cavalerii Albi". Acesti "cavaleri" erau cunoscuti pentru sustinerea faptului ca poporul alb este superior.
Din pacate pentru ei, chiar in acelasi oras traia Vernon Dahmer Sr. Acesta era presedintele NAACP (National Asociation for the Advacement of Colored People) si ajuta oamenii deculoare sa colecteze taxa pentru vot care le era impusa sustinand ca: "If you don't vote, you don't count!".
Vazand cu cat succes actioneaza Vernon Dahmer, Sam Bowers a tras "isteata" concluzie: "cioroiul de Dahmer ne face probleme...", asa ca s-au hotorat sa actioneze cum le statea in fire.
Nu se puteau decide ce sa aleaga: Code Nr. 3 (= incendierea unei case) sau Code Nr. 4 (= lichidarea unei persoane).
Pe drum spre casa lui Dahmer s-au oprit intr-un cimitir pentru a pune la punct planul si pentru a urina pe mormintele oamenilor de culoare.

Pe 10 ianuarie 1966, la ora 02:00 au ajuns la casa lui Dahmer aplicand Code Nr. 3. Urletele sale disperate i-au ingrozit pe unii "cavaleri", dar unul i-a motivat sa continue spunand: "La naiba! Sa moara! Doar de asta am venit!"
Pe 11 ianuarie Vernon Dahmer a decedat din cauza arsurilor.

Sam Bowers a fost judecat si eliberat pe cautiune. A fost, apoi, judecat pentru a doua oara, dar din cauza influentei pe care o detinea, juratii nu au avut curaj sa il declare vinovat.
Acesta a fost condamnat la inchisoare pe viata abia in anul 1998(dupa 32 de ani!!)

Vernon Dahmer Jr a declarat: "It is finally justice. If you have to wait 32 years, you will wait because Justice will be made".

Niciun comentariu: